Billige domæner – Få mere for pengene

Hvis du vil oprette en hjemmeside eller en blog, kræver det et domænenavn. Et domænenavn er den adresse, din hjemmeside har på internettet. Og for at registrere det kræver det, at du betaler for at købe domænet. Heldigvis behøver det ikke at være en dyr fornøjelse at købe et domæne. I denne artikel får du nogle fif til, hvordan du kan købe billige domæner.


1. Vælg det rigtige top level domain (TLD)

Det første trin i at købe billige domæner er at vælge det rigtige TLD. Det er det sidste led i dit domænenavn (fx .com, .dk, .net). De fleste foretrækker .com eller .dk, men vælger du fx .biz eller .info, kan du få det billigere. Sørg dog for at det er relevant for din hjemmeside eller blog.


2. Ikke alle registrarer har samme pris

Når du skal købe et domæne, er der mange registrarer at vælge imellem, og priserne kan variere meget. Det kan derfor betale sig at undersøge forskellige registrarer og se, hvilken der har det domænenavn, du ønsker, til den bedste pris.


3. Køb et domæne for flere år ad gangen

Når du køber et domæne, kan du som regel købe det for et år ad gangen eller flere år ad gangen. Hvis du køber det for flere år ad gangen, kan det ofte betale sig at købe det i længere tid, da du dermed kan spare penge på længere sigt.


4. Brug rabatkoder

Nogle registrarer tilbyder rabatkoder, som du kan bruge ved køb af et domæne. Det kan ofte være en god idé at undersøge, om der er nogle rabatkoder derude, som du kan bruge for at gøre dit køb billigere.


5. Lad registraren pege dit domænenavn til gratis

Hvis du ikke vil betale ekstra for at pege dit domænenavn til din hjemmeside eller blog, kan du ofte få dette gratis, hvis du køber dit domæne hos registraren. Sørg dog for at undersøge, om din registrerer tilbyder denne service, og om den er inkluderet i prisen.


At købe et domænenavn behøver ikke at være en dyr fornøjelse. Med ovenstående fif kan du få mere for pengene, når du skal købe dit eget domæne. Så sørg for at undersøge de forskellige registrarer, find gode tilbud og vælg den ideelle LDT til dit projekt. Med disse tips kan du spare penge og stadig have et godt domænenavn til din hjemmeside eller blog.